Palaa kohteeseen Toiminta

Historia

Seura

Lahden Frisbee Club on vuonna 2009 perustettu seura, jonka tarkoituksena on edistää paikallista frisbeegolfkulttuuria. Kehitys on ollut hyvää ja lähiaikoina tämä kova työ alkaa kantamaan jälleen lisää hedelmää uusien väylien muodossa, joka tarkoittaa sitä, että kotiratana toimiva Mukkula DiscGolf Park laajenee 36-väyläiseksi. Lahden Frisbee Club on myös mahdollistanut talviharjoittelun seuran jäsenille menneinä talvina, jolloin tekniikkaa saa harjoitettua ja ylläpidettyä ympäri vuoden. Näiden kehitysten ansiosta Lahdesta tulee nousemaan lähivuosina myös lajin huippupelaajia, joista tullaan kuulemaan vielä!

Liittyessäsi seuran hallitukseen mukaan, myös sinulla on mahdollisuus tulla tekemään historiaa lajin eteen!

Radan historia

Lahden Rotarypuisto perustettiin Rotarysäätiön 50-vuotisjuhlan kunniaksi 1966 Salpausselän klubin toimesta. Puiston kartta julkaistiin 1977, jolloin Suomen ensimmäisen rotaryklubin perustamisesta oli kulunut 50 v. Puisto mainitaan ensimmäisen kerran virallisessa rotarydokumentissa 20.4.1978. Puistossa on sekä yksityisten henkilöiden että klubien istuttamia puita, jotka kaikki on merkitty alueen karttaan. Puistoalueen perustaja on Salpausselän rotaryklubi, jonka kanssa Mukkulan rotaryklubi samoin kuin muutkin lahtelaiset rotaryklubit ovat pyrkineet vaalimaan aluetta niin, että puisto ja ennen kaikkea sen puut saisivat kukoistaa rauhassa silmiemme iloksi ja ympäristön viihtyisyyden lisäämiseksi.

Alueen historia kertoo, että sille alettiin suunnitella golf-kenttää 1959. Pelaamaan päästiin 1962. Isku Oy halusi kuitenkin laajentua alueelle ja 1974 vahvistettu kaava antoi siihen mahdollisuuden. Koska alueelle sopi vain 9-reikäinen kenttä, alettiin suunnitella siirtoa muualle. Iskun halu laajentua antoi tähän lisämahdollisuudet ja niin golfinpeluu siirtyi Takkulaan 1985. Isku lahjoitti alueelleen jääneiden puiden tilalle taimet, jotka Lahti-Mukkulan rotaryklubi istutti 90-luvun alussa.
Vuonna 1995 Salpausselän klubi ja Mukkulan klubi järjestivät yhdessä talkoot alueen kunnostamiseksi. Samalla alettiin miettiä muistomerkin aikaansaamista puistoon. Talkoot pidettiin keväällä 1996 ammattitaitoisen puutarhurin opastuksella. Rotarypuiston muistokivi paljastettiin 17.6.1996.

Rotarypuistoja on perustettu eri puolille maailmaa, mm. USA:han Kingstone Park (Kingston RC), Menomonee Falls Park (Menomonee RC), Oroville Rotary Park (Oroville RC), Santa Clara Rotary Park (Santa Clara RC). Suomessa on esim. Janakkalan klubilla rotarypuistona tammimetsikkö.

Lahden rotarypuistoon istutettiin vuosien1966 – 1977 välisenä aikana satoja puita, istuttajina mm. RI:n presidentin edustaja W.Wild (Etelä Afrikka), Pohjoismaiden edustaja Per Bundestam (Ruotsi) ja Suomen itsenäisyyden 50-vuotisjuhlan kunniaksi Lahden kaupunginjohtaja Teemu Hiltunen sekä yli 50 ulkomaalaista klubia tai yksityishenkilöä, mm Ada RC Oklahoma (USA), Rosario RC (Argentiina) ja Calgary RC (Kanada). Myös monet lahtelaiset tunnetut henkilöt ovat istuttaneet puita rotarypuistoon.

Yleisesti voi todeta rotarypuistojen kaikkialla maailmassa olevan monipuolisen toiminnan paikkoja, joissa on erilaisia lasten leikkipaikkoja ja myös muita oleskelutiloja. Frisbee-harrastajat antavat puistolle aivan uusia ulottuvuuksia ja tuovat rotarytoiminnan tälläkin tavalla lähelle kansainvälisen palvelujärjestön tavoitteita.

Palaa: Toiminta

Katso myös: Kokoukset, LFC säännöt, Team LFC, Valmennus