Mukkulan Metsärata avattu

Lahden Frisbee Club on jo vuosia suunnitellut Mukkula Discgolf Parkin laajentamista siten, että alueella olisi kaksi 18 -väyläistä rataa. Toinen puistoalueella ja toinen metsässä. Vuosi 2020 oli lopulta kuitenkin se vuosi, jolloin tämä tapahtui. Mukkulan metsärata on vihdoin pelattavissa!

Rata ei ole vielä valmis, vaikka se onkin pelattavissa. Risuja, kantoja, oksia, tarpeetonta mörriä ja kaadettavia puita löytyy vielä runsaasti. Rataa siistitään ja ehostetaan sitä mukaan, miten täysin palkattomat vapaaehtoisemme jaksavat töitä paiskia. Ole Metsäradalla erityisen varovainen. Varsinkin väylällä 7, sillä väylän 6 tee-paikkaa suojaava aita on puutteellinen ja rikki. Jos löydät radalta puutteita tai korjattavaa, voit ottaa yhteyttä ratamestariin. Kaikki ehdotukset kuunnellaan ja otetaan huomioon tulevaisuudessa, vaikka niitä ei toteutettaisikaan.

Uusi metsärata alkaa vanhalta väylältä numero 10 (nykyisin puhumme siitä Metsä 1:senä). Vanhoista väylistä tällä radalla ovat mukana väylä A (metsä 2), väylä B (metsä 3), väylä C (metsä 4), väylä 11 (metsä 5), väylä D (metsä 6), väylä E (metsä 7) ja väylä 13 (metsä 18). Lisäksi metsäradan väylää 8 on pelattu jo ainakin tämä ja viime vuosi talvilayoutin yhteydessä. Myös osia metsäradan väylistä 9, 15, 16 ja 17 on pelattu eri talvilayouteissa. Samalla sanomme lopullisesti hyvästi väylälle 12, vaikka tuskin kukaan tulee sitä kaipaamaan.

Jatkossa molemmat radat (Puistorata ja Metsärata) alkavat Neste Taukotuulen puoleisesta päädystä. Uudet opasteet radalle ovat työn alla mutta niitä saamme vielä odottaa useamman kuukauden. Metsäradalle on laitettu väliaikaisia opasteita ja Puistoradan auetessa toimimme vielä vanhojen opasteiden mukaan. Jatkossa Puistoradan väylä 1 on vanhan layoutin väylä 14. Puistoradan väylät vuonna 2020 ovat vanhojen väylänumeroiden mukaan: 14 – 22, 1 – 9. Samalla toivoisimme, että lahtelaisten frisbeegolffareiden puheissa väyliä kutsuttaisiin nimillä ”Puisto kolmonen”, ”Metsä kutonen” jne.

Kiitokset uudesta radasta voi osoittaa Lahden Frisbee Clubin lukuisille aktiiveille sekä Lahden kaupungille.